Corona maatregelen

Opnieuw Chiro!

We geven opnieuw Chiro, maar er gelden nog steeds maatregelen in de maatschappij om het Coronavirus in te dammen.

We nemen de maatregelen van Chiro Nationaal over, toegepast op onze Chiro. We lijsten ze graag nog eens op:

  • Het is voor iedereen chiro tussen 14u en 17u (tenzij anders besproken met de eigen leiding).
  • Iedereen die binnen de 3 dagen voor de activiteit symptomen heeft (hoesten, keelpijn, verstopte neus, koorts, diarree, moeilijk ademen) mag niet naar de chiro komen. Als ouder ben je hierin verantwoordelijk voor de gezondheid van de gehele chirogroep.
  • Ouders blijven zo veel mogelijk in de auto, of vertrekken onmiddellijk terug met de fiets na het afzetten. We streven hier naar een ‘kiss and ride’ systeem. Er mag niet gecarpoold worden met mensen van buiten het gezin. Wanneer ouders toch de leiding of andere ouders wensen aan te spreken, moeten ze een mondmasker dragen.
  • Leden wachten op hun leiding op de afgesproken plek (zie onder).
  • Bij het ophalen streven we naar hetzelfde systeem. Ouders wachten zoveel mogelijk in/aan hun auto of wachten hun kinderen op op de plaats waar die mogen opgepikt worden (zie onder). Ouders behouden de social distance bij het wachten.
  • Iedereen kan best de handen nog eens wassen vlak voor vertrek en na thuiskomst, wij zorgen voor een goede handhygiëne tijdens de activiteiten.
  • Tijdens de activiteiten moet er geen mondmasker gedragen worden als men binnen de eigen bubbel blijft, maar de oudste leden (+12) kunnen er best wel eentje meebrengen aangezien het in de provincie verplicht is een mondmasker op zak te hebben.

Op de chiro zelf moeten wij blijven werken met bubbels van maximum 50 personen. Daarom handhaven wij nog steeds de verschillende zones waar leden om 14u afgezet kunnen worden en om 17u weer opgehaald mogen worden. We zouden hierbij ook willen vragen om de fiets in de juiste zone te stallen zodat er niet onnodig door andere groepen word gelopen.

  • De miniclub en speelclub meisjes en jongens wachten op het chiroterrein aan de kant van de wc’s en het saloon.
  • De rakkers, kwiks, tippers en toppers wachten op het chiroterrein aan de kant van de parochiezaal.
  • De kerels, tiptiens en aspiranten meisjes en jongens wachten aan de finse piste aan de overkant van het chiroterrein.

 

 

We staan er op dat iedereen deze regels correct volgt. Samen staan we sterk!
Als de regels veranderen, dan houden we jullie op de hoogte via mail & Facebook. Deze pagina zal ook de laatste wijzigingen bevatten.

 

Vragen? Problemen? Wij zijn er!

Contacteer ons via mail op info@chirojegra.be, stuur ons een bericht via het contactformulier of stuur ons een bericht op Facebook.